top of page
 • Kaj je Z družino v divjino?
  Z družino v divjino je butični organizator in oblikovalec potovanj. Najprej smo obsedeno raziskovali in iskali najboljše, kar destinacije ponujajo. Tropske plaže, deževne gozdove, koralne grebene, savane in njihove štirinožne prebivalce. Nastal je koncept družinskih potovanj, na katerih se nam lahko pridružite. Hkrati smo svoja izkustva in raziskovanja v obliki personaliziranih programov začeli deliti s samostojnimi popotniki. Če vam zmanjka idej, časa ali izkušenj za načrtovanje vašega potovanja. Z družino v divjino smo Uroš, Mojca, Jakob in Filip (več o nas tukaj).
 • Ali organizirate potovanja zgolj za družine?
  Začelo se je tako, da je naša družina vzela na potovanje v skupino še družino ali dve. Medtem so naši otroci zrasli, z njimi pa tudi projekt. Tako so naše skupine zdaj bolj raznovrstne. Med šolskimi počitnicami so ponavadi sestavljene iz nekaj družin, pa tudi kakim parov in posameznikom. Potovanja izven šolskih počitnic pa so bolj namenjena odraslim popotnikom. Programi potovanj so, če ni drugače navedeno, otrokom prijazni, a hkrati brez izjeme razburljivi za slehernega popotnika.
 • Katere dežele najbolj obvladate?
  Začeli smo s Kostariko, Tanzanijo, Borneom in Islandijo, ki smo jih prečesali podolgem in počez. Zdaj smo zelo doma tudi v naslednjih deželah: V Latinski Ameriki še v Mehiki, Ekvadorju, Panami, Peruju in Braziliji. V Afriki na Madagaskarju, v Ruandi, Kongu in Ugandi, junija '24 raziščemo še Namibijo. V Aziji smo poleg Bornea na ti z večjim delom Indonezije, Tajsko ter severom Indije in jugom Nepala. V Evropi poleg Islandije obvladamo marsikaj, najbolj pa priporočamo Norveško, Azore in Albanijo.
 • Potujete izključno med šolskimi počitnicami?
  Veliko vodenih potovanj organiziramo med šolskimi počitnicami, da so dostopna vsem, tudi šoloobveznim otrokom. Na srečo počitnice pokrivajo večino sezonsko najbolj primernih terminov za potovanja. Vsaj nekajkrat letno pa se na pot podamo tudi delno ali povsem izven počitnic, ponavadi na nekoliko bolj zahtevna potovanja. V letu 2024 so to Mehika, Indija & Nepal, Madagaskar in Ruanda & Kongo.
 • Ali načrtujete in potujete zgolj v divjino?
  Vsa naša potovanja imajo vsaj dve ali več sestavin povezanih z naravo: živali v divjini, tropske plaže, džungla, koralni greben, divje kopanje, savana, slapovi, puščava. Potrudimo se dodati tudi ščepec kulturne in zgodovinske dediščine obiskane dežele, še posebej, če je umeščena v naravo. Kolikor je mogoče se izogibamo gnečam, pri čemer ne izpuščamo znamenitosti, ki so slavne z razlogom.
 • Imate v načrtu nove destinacije?
  Seveda. V l. 2024 je na primer ob koncu šole predvideno naše prvo potovanje v Namibijo. Ko bomo veliki, se odpravimo k polarnim medvedom na sever Kanade in na jug Južne Amerike, v Patagonijio.
 • So odhodi vedno zagotovljeni, kako velike so skupine?
  Kadar se na potovanje odpravi več članov naše družine, je odhod zagotovljen, ne glede na število prijavljenih. Mi vas namreč zgolj vabimo v našo družbo. Potovanja, ki jih odvodi en član naše družine, pa imajo za zagotovitev potovanja ponavadi zahtevano minimalno število udeležencev. Če ni drugače navedeno:-) Skupine so majhne, med deset in dvajset sopotnikov, odvisno tudi od števila otrok. Doplačil glede na velikost skupine ni. Nikoli.
 • Imajo otroci na vaših potovanjih popust?
  Otroci v spremstvu odraslih imajo na potovanjih Z družino v divjino vedno popust. Višina popusta je odvisna od vrste potovanja in je navedena v opisu potovanja. Poln popust pripada otrokom v spremstvu dveh odraslih, medtem ko se za višino popusta za otroke v spremstvu enega odraslega in za tretjega ali vsakega naslednjega otroka dogovorimo individualno.
 • Kaj vključujejo aranžmaji in česa ne?
  V ceni aranžmaja je vedno vključen trojček: organizacija - transferji - namestitev. Ali podrobneje, priprava programa, organizacija in slovensko spremstvo na potovanju, storitve namestitve na destinaciji, kopenske in morske prevozne storitve na destinaciji (najem vozila in/ali avtobusni, ladijski ali drugi kopenski notranji prevozi ali transferji po vodi). Mednarodni in notranji letalski prevozi, prevoz na in z odhodnega letališča, opcijske aktivnosti, vstopnine in pristojbine ter hrana (razen ponavadi zajtrkov, kot je navedeno v programu) niso vključeni. Če ni v programu drugače določeno, veljajo cene posameznega turističnega aranžmaja na osebo, za nastanitev v dvoposteljnih sobah.
 • Kakšni so vaši programi?
  Tako programi vodenih potovanj kot programi za samostojna potovanja so v prvi vrsti avtorski in osebno raziskani na destinaciji. Postavimo vas na pravi kraj, ob pravem času. Vsako potovanje, vodeno ali samostojno, vsebinsko in stroškovno optimiziramo.
 • Zakaj bi potreboval pomoč pri planiranju potovanja?
  Na nas se po nasvet najpogosteje obrnejo iz naslednjih petih razlogov: Nepoznavanje destinacije - če se na neko destinacijo podajate prvič, se vam splača obrniti na nekoga, ki deželo pozna iz prve roke. Pomanjkanje časa - kvalitetno načrtovanje povprečnega čezoceanskega potovanja namreč zahteva vsaj 40 ur raziskovanja. Pomanjkanja izkušenj - če se na pot načrtovanja samostojnih potovanj šele podajate, se je bolje obrniti na nekoga, ki ima izkušnje. Potovanje z otroki: načrtovanje družinskih potovanj je še najmanj primerno za improvizacijo. Stroškovna optimizacija: čezoceansko potovanje je precejšnja investicija in greh bi bil, da se prepustimo samo lastnemu navdihu.
 • Uživam v raziskovanju in dobro se znajdem na internetu, kako mi lahko vaša pomoč koristi pri mojem planiranju?
  V prvi vrsti bodite pri raziskovanju pazljivi na naslednje pasti: informacije v internetnih blogih so redko neutralne; ljudje na forumih ponavadi zagovarjajo svoje odločitve in izbire, tudi če niso optimalne; ocene na Tripadvisorju, Bookingu in Googlu so lahko neverodostojne; najbolj uporabnih informacij ni v angleščini. Že z eno napačno odločitvijo, na primer glede notranjih letov, najema vozila, ali nakupa storitve pri napačnem ponudniku, boste verjetno zapravili več, kot bi vas stala pomoč nekoga, ki destinacijo pozna iz prve roke. In, tudi, če se načrtovanja raje lotite sami (nenazadnje smo tudi sami na vse destinacije enkrat potovali prvič), se lahko obrnete na nas za kak brezplačen nasvet.
 • Koliko stane storitev priprave pesonaliziranega programa za samostojno potovanje?
  Priprava personaliziranega programa vas bo, za manj zahtevno destinacijo, lahko stala samo 79€. Poleg itinerarija vključuje tudi svetovalni pogovor in osnovne nasvete. Za doplačilo nudimo tudi podporo pri izbiri in nakupu letalskih kart ter pri rezervaciji drugih storitev. Cena bolj poglobljenega svetovanja, kompleksnejših programov ali s podporo med potovanjem v realnem času je stvar začetnega, transparentnega dogovora. Večini samostojnih popotnikov smo z uporabnimi nasveti pomagali prihraniti več, kot jih je stala naša storitev. Še več podrobnosti 👉 PROGRAMI.
 • Imate splošne programe za destinacije po dnevih?
  Ustvarjamo izključno personalizirane programe, glede na čas potovanja, želje, potrebe in budžet popotnikov. Vedno opremljene z razlago in prilagojenimi nasveti. Splošnih, nepersonaliziranih programov po dnevih ne delimo, saj po našem mnenju, kadar niso prilagojeni in opremljeni z razlago, ne morejo optimizirati potovanja. Občasno delimo splošne vodiče za posamezne destinacije, kot npr. tu za Kostariko.
 • Kakšno vlogo ima pri vaših potovanjih fotografija?
  Fotografija ima eno od osrednjih vlog. Za shranjevanje lastnih spominov in deljenje doživetij s svojci, prijatelji ali sledilci. Ne stojimo v vrsti z influenserji, a imamo raziskane ikonične fotografije, ki vam jih pomagamo posneti. Najboljše posnetke po vsakem potovanju delimo s sopotniki. Fotografije in videe na našem Instagram profilu smo posneli na naših potovanjih.
 • Ali česa ne znate, ne obvladate, ne ponujate?
  Seveda. Ne obvladamo organizacije dopusta v resortu ali križarjenja. Ne znamo kopirati itinerarijev in objavljati tujih fotografij. Nismo vešči v improvizaciji potovanja z nahrbtnikom in brez pravega načrta.
 • Kakšni so splošni pogoji za vaša potovanja?
  V nadaljevanju izpostavljamo nekaj splošnih navodil in pogojev: - prijave na potovanja izključno prek uros@zdruzinovdivjino.com; - ob prijavi se za potrditev rezervacije plača avans 30%, ostanek 30 dni pred odhodom; - priporočamo zavarovanje rizika odpovedi pri katerikoli od slovenskih zavarovalnic; - otroci v spremstvu odraslih imajo na vseh potovanjih popust, višina katerega je odvisna od vrste potovanja. Vsi splošni pogoji tukaj.
bottom of page