top of page

V INDIJO IN NEPAL

Z družino

Ste že videli tigra v divjini?

Letos ga morda boste!

Nacionalna parka Dudhwa v Indiji in Bardia  v Nepalu sta za nameček daleč od shojenih turističnih poti, obkrožena z najlepšo naravo podceline in avtohtonimi plemeni.

In če vam zaupamo, da je na poti tudi najbolj znameniti mavzolej na svetu - indijski Taj Mahal? Ali da vas le kratek let loči od tropskih plaž Goe?

TRAJANJE: 10 - 14 DNI
VODENJE NA DALJAVO
CENA: OD 99EUR
ZA PERSONALIZIRAN PROGRAM
KDAJ: DECEMBER - MAJ 
SUHA SEZONA
Indus_River_Dolphin.jpg
asian-elephant.jpg
Rhinoceros-Nepal-Bardya.jpg
tiger.jpg
gharial.jpg
otter-bardia.jpeg
INDIJA IN NEPAL
OPIS POTOVANJA
Pokrajina Terai na severu Indije in jugu Nepala je prva regija, ki ji je v okviru WWF projekta TX2 uspelo podvojiti število tigrov v divjini. Nacionalna parka Dudhwa in Bardia sta za nameček dovolj odmaknjena od glavnih turističnih poti, da se tam počutimo kot v divjini.  Na safarijih s terenskim vozilom in peš boste poleg tigrov oprezali tudi za enorogimi nosorogi, za zelo redkimi krokodilom podobnimi gaviali in indijskimi rečnimi delfini, za azijskimi sloni in vrsto drugimi prebivalci savane, gozda in rek.
 
Na poti proti severu Indije in (opcijsko) jugu Nepala ne boste izpustili priložnosti obiskati Taj Mahala, verjetno najlepšega spomenika ljubezni na svetu. In ker v vročini najbolj prija kopanje, boste poleteli še na Goo, kjer se boste ...
... za konec razvajali na obalah Indijskega oceana :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
INDIJA - NEPAL
PODROBNOSTI

SKUPINA

Potovanje v Indijo in (opcijsko) v Nepal je primerno tako za družine s šoloobveznimi otroki kot za prekaljene popotnike. Namenjeno vsem, ki imajo radi prostoživeče živali, indijsko hrano, zgodovinsko arhitekturo in toplo morje. Za nameček gre za eno cenovno bolj ugosnih čezoceanskih potovanj. 

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj od 10-14 dni, lahko prek novoletnih, zimskih ali prvomajskih počitnic. Priporočamo direkten let z Dunaja v New Delhi.

Cena medn. letalske karte se giblje okrog 600€, notranjih letov pa okrog 75€, odvisno od akcij, zato za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 99 € vključuje pripravo 

personaliziranega načrta potovanja. Po dogovoru lahko tudi celostno storitev urejanja mednarodnih in notranjih letalskih kart, namestitev in transferjev, urejanje safarijev in drugih priporočenih aktivnosti ter celo vodenja na daljavo prek Whatsappa v realnem času.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravite v najetem avtu s šoferjem (delno po želji z vlakom) in dvema notranjima letoma. Spali boste v guesthousih, počitniških hiškah ali bungalovih s privatnimi sanitarijami. Namestitve so v mestih, ob nacionalnih parkih oziroma na plaži.

NASVETI

Indijsko vizo (10-25$) pridobite online, nepalsko (30$) pa na meji. Za necepljene proti covidu-19 je v Nepalu zaenkrat še obvezen test, drugih obveznih cepljenj ni.  Potujete v sezoni z zmernimi do visokimi temperaturami. Za več informacij piši na uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page