top of page
potovanje-nepal-bardia-bengalski-tiger.jpg

NEPAL IN INDIJO

Z družino v

Ste že videli bengalskega tigra v divjini?

V Nepalu ga boste!

Nacionalni park Bardia je za nameček daleč od shojenih turističnih poti in poleg tigrov na ogled ponuja tudi indijske nosoroge, azijske slone in še marsikaj.

In če vam zaupamo, da boste na poti iz in v Indijo občudovali kar pet monumentov kulturne dediščine pod UNESCO zaščito, na čelu s Taj Mahalom?

TRAJANJE: 14 DNI
VODENJE NA DALJAVO
CENA: OD 145€
ZA PERSONALIZIRAN PROGRAM
KDAJ: DECEMBER - MAJ 
ZIMSKE ALI PRVOMAJSKE POČITNICE
potovanje-indija-nepal-nosorog-2_edited.
asian-elephant.jpg
potovanje-nepal-bardia-leopard.jpg
potovanje-indija-nepal-tiger-pije_edited
gharial.jpg
otter-bardia.jpeg
INDIJA IN NEPAL
OPIS POTOVANJA
Pokrajina Terai na jugu Nepala je prva regija, ki ji je v okviru WWF projekta TX2 uspelo podvojiti število tigrov v divjini. Nacionalni park Bardia pa za nameček dovolj odmaknjen od glavnih turističnih poti, da se tam počutiš kot v divjini.  Na safarijih tako s terenskim vozilom kot peš boste poleg tigrov oprezali tudi za enorogimi indijskimi nosorogi, azijskimi sloni, leopardi in vrsto drugimi prebivalci savane, gozda in rek.
 
A če se bo treba za iskanje tigrov malo potruditi, pa vam glavni spomeniki kulturne in zgodovinske dediščine zagotovo ne uidejo. Na poti iz Indije in v njo bpste občudovali duhovno prestolnico Varanasi in kar pet arhitekturnih biserov pod UNESCO zaščito, na čelu sT
aj Mahalom ...
... najlepšim spomenikom ljubezni na svetu :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
INDIJA - NEPAL
PODROBNOSTI

SKUPINA

Skupina bo štela od 10 do max 12 sopotnikov. Potovanje v Indijo in Nepal je primerno tako za družine z najstniki kot za prekaljene popotnike. Namenjeno vsem, ki imate radi prostoživeče živali, indijsko kulinariko, zgodovinsko arhitekturo in kulturno dediščino. In tistim, ki želite za svoj denar dobiti res veliko.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 13 dni, povečini prek prvomajskih praznikov. Priporočamo let z Dunaja v New Delhi.

Cena medn. letalske karte se giblje med 500 - 600€, odvisno od akcij, zato za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 1.095€ vključuje organizacijo ter slovensko in lokalno vodenje, vse kopenske prevoze v klimatiziranem vozilu, 1x prevoz v nočnem vlaku (AC, 3r) in 9x nočitev (3x z zajtrkom, 2x polni penzion) v udobnih hotelih, lodgih in bungalovih. Ne vključuje mednarodne letalske karte, ostale hrane ter izletov in vstopnin. Doplačilo 1/1: 295€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravimo v klimatiziranem mini busu z lokalnim šoferjem in enim enim nočnim vlakom. Spali bomo v guesthousih, lodgih ali bungalovih s privatnimi sanitarijami. Namestitve so v mestih in ob nacionalnih parkih.

NASVETI

Indijsko vizo (10$) pridobimo vnaprej, nepalsko (30$) pa na meji. Obveznih cepljenj ni.  Potujemo v sezoni z visokimi temperaturami in majhno verjetnostjo dežja. Za več informacij piši na uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page