top of page

V NEPAL IN INDIJO

Z družino

Ste že videli tigra v divjini?

Naslednje leto ga morda boste!

Nacionalni park Bardia  v Nepalu je za nameček še edini kraj, kjer lahko z verjetnostjo pričakujete, da boste v istem dnevu ugledali tako bengalskega tigra kot enorogega nosoroga. Mikavno, kaj?

In če vam zaupamo, da je ne tako daleč od nepalske meje tudi najbolj znameniti mavzolej na svetu - indijski Taj Mahal? In da nas le kratek let loči od tropskih plaž Goe?

 TRAJANJE: 11 DNI 
PRVOMAJSKE POČITNICE
CENA: 895 EUR
 
OTROCI: 745€*
NE VKLJUČUJE LETALSKIH KART
KDAJ: 22.4. - 2.5.2023 
SOBOTA - NEDELJA
Indus_River_Dolphin.jpg
asian-elephant.jpg
Rhinoceros-Nepal-Bardya.jpg
tiger.jpg
gharial.jpg
otter-bardia.jpeg
NEPAL/INDIJA
OPIS POTOVANJA
Nepal je prva dežela, ki ji je v okviru WWF projekta TX2 uspelo podvojiti število tigrov v divjini. Skoraj polovica jih živi v nacionalnem parku Bardia, ki je dovolj odmaknjen od glavnih turističnih poti, da se tam počutimo kot v divjini. April in maj sta vroča meseca, ko lahko z verjetnostjo pričakujemo tigre ob reki Karnali. Na safarijih s terenskim vozilom in peš bomo poleg tigrov in leopardov oprezali tudi za enorogimi nosorogi, za zelo redkimi krokodilom podobnimi gaviali in indijskimi rečnimi delfini, za azijskimi sloni in vrsto drugimi prebivalci savane, gozda in rek.
 
Ker se bomo v Nepal podali iz severne Indije, ne bomo izpustili priložnosti obiskati Taj Mahala, verjetno najlepšega spomenika ljubezni na svetu. In ker v vročini najbolj prija kopanje, bomo poleteli še na Goo, kjer se bomo ...
... za konec razvajali na obalah Indijskega oceana :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
NEPAL - INDIJA
PODROBNOSTI

SKUPINA

Uroš in še štirje sopotniki imamo letalske vozovnice v žepu.

Da se ne bomo preveč gnetli, vabimo v dobro družbo še tri družine, pare ali posameznike. Potovanje je namenjeno vsem, ki imajo radi prostoživeče živali, kulturne znamenitosti in morje, tako družinam s šolskimi otroki kot tudi prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 12 dni, povečini prek prvomajskih počitnic. Priporočamo direkten let z Dunaja v New Delhi.

Cena medn. letalske karte se giblje okrog 600€, notranjih letov pa okrog 75€, odvisno od akcij, zato za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 895€ (otroci 745€) vključuje organizacijo potovanja, slovensko in lokalno vodenje, kopenske transferje, namestitve z zajtrkom in dva dni vodenih safarijev v Nepalu. Cena ne vključuje mednarodne in notranjih letalskih kart, ostale hrane, ostalih izletov in vstopnin ter dodatnih zavarovanj. Doplačilo 1/1: 95€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravimo s klimatiziranim mini busom ali kombijem in dvema notranjima letoma. Spali bomo v guesthousih, počitniških hiškah ali v  bungalovih s privatnimi sanitarijami. Namestitve so v mestih, ob nacionalnih parkih oziroma na plaži.

NASVETI

Indijsko vizo pridobimo vnaprej, nepalsko pa na meji. Za necepljene proti covidu-19 je v Nepalu zaenkrat še obvezen test, drugih obveznih cepljenj ni.  Potujemo v sezoni z visokimi temperaturami. Za več informacij zahtevaj podroben program po dnevih ali piši na uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page