top of page

INDIJE IN NEPALA

V divjino

Ste že videli tigra v divjini?

Naslednje leto ga morda boste!

Nacionalna parka Dudhwa v Indiji in Bardia  v Nepalu sta za nameček daleč od shojenih turističnih poti, obkrožena z najlepšo naravo podceline in avtohtonimi plemeni.

In če vam zaupamo, da bomo na poti občudovali kar šest monumentov kulturne dediščine pod UNESCO zaščito, na čelu s Taj Mahalom?

TRAJANJE: 13 DNI
ODPOTUJE UROŠ
CENA: 1.095€
NE VKLJ. LETALSKIH KART
KDAJ: 23.4. - 05.05.2024 
PRVOMAJSKE POČITNICE
tigers-safari-nepal-indija.jpg
asian-elephant.jpg
Rhinoceros-Nepal-Bardya.jpg
tiger.jpg
gharial.jpg
otter-bardia.jpeg
INDIJA IN NEPAL
OPIS POTOVANJA
Pokrajina Terai na severu Indije in jugu Nepala je prva regija, ki ji je v okviru WWF projekta TX2 uspelo podvojiti število tigrov v divjini. Nacionalna parka Dudhwa in Bardia sta za nameček dovolj odmaknjena od glavnih turističnih poti, da se tam počutimo kot v divjini.  Na safarijih s terenskim vozilom in peš bomo poleg tigrov oprezali tudi za enorogimi nosorogi, redkimi, krokodilom podobnimi gaviali, azijskimi sloni in vrsto drugimi prebivalci savane, gozda in rek.
 
A če se bomo za iskanje tigrov morali malo potruditi, pa nam glavni spomeniki kulturne in zgodovinske dediščine zagotovo ne uidejo. Na poti bomo občudovali duhovno prestolnico Varanasi in kar šest arhitekturnih biserov pod UNESCO zaščito, na čelu sT
aj Mahalom ...
... najlepšim spomenikom ljubezni na svetu :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
INDIJA - NEPAL
PODROBNOSTI

SKUPINA

Skupina bo štela od min 8 do max 12 sopotnikov. Potovanje v Indijo in Nepal je primerno tako za družine z najstniki kot za prekaljene popotnike. Namenjeno vsem, ki imate radi prostoživeče živali, indijsko kulinariko, zgodovinsko arhitekturo in kulturno dediščino. In tistim, ki želite za svoj denar dobiti res veliko.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 13 dni, povečini prek prvomajskih praznikov. Priporočamo let z Dunaja v New Delhi.

Cena medn. letalske karte se giblje med 500 - 600€, notranji let pa okrog 75€, odvisno od akcij, zato za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 1.095€ vključuje organizacijo ter slovensko in lokalno vodenje, vse kopenske prevoze v klimatiziranem vozilu in 10x nočitev (povečini z zajtrkom, 2x polni penzion) v udobnih hotelih, lodgih in bungalovih. Ne vključuje mednarodne in notranje letalske karte, ostale hrane ter izletov in vstopnin. Doplačilo 1/1: 295€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravimo v klimatiziranem mini busu z lokalnim šoferjem in enim kratkim notranjim letom. Spali bomo v guesthousih, lodgih ali bungalovih s privatnimi sanitarijami. Namestitve so v mestih in ob nacionalnih parkih.

NASVETI

Indijsko vizo (10-25$) pridobimo vnaprej, nepalsko (30$) pa na meji. Obveznih cepljenj ni.  Potujemo v sezoni z visokimi temperaturami in majhno verjetnostjo dežja. Za več informacij piši na uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page