V NEPAL IN INDIJO

Z družino

Ste že videli tigra v divjini?

Naslednje leto ga morda boste!

Nacionalni park Bardia  v Nepalu je za nameček še edini kraj, kjer lahko z verjetnostjo pričakujete, da boste v istem dnevu ugledali tako bengalskega tigra kot enorogega nosoroga. Mikavno, kaj?

In če vam zaupamo, da je ne tako daleč od nepalske meje tudi najbolj znameniti mavzolej na svetu - indijski Taj Mahal? In da nas le kratek let loči od tropskih plaž?

 TRAJANJE: 11 DNI 
ODPOTUJEMO: UROŠ, MOJCA IN FILIP
CENA: 845 EUR
 
OTROCI -40%*
NE VKLJUČUJE MEDNARODNE LETALSKE KARTE
KDAJ: 22.4. - 2.5.2023 
PRVOMAJSKE POČITNICE
Indus_River_Dolphin.jpg
asian-elephant.jpg
Rhinoceros-Nepal-Bardya.jpg
tiger.jpg
gharial.jpg
otter-bardia.jpeg
NEPAL/INDIJA
OPIS POTOVANJA
Nepal je prva dežela, ki ji je v okviru WWF projekta TX2 uspelo podvojiti število tigrov v divjini. Skoraj polovica jih živi v nacionalnem parku Bardia, ki je dovolj odmaknjen od glavnih turističnih poti, da se tam počutimo kot v divjini. April in maj sta vroča meseca, ko lahko z verjetnostjo pričakujemo tigre ob reki Karnali. Na safarijih s terenskim vozilom in peš bomo poleg tigrov in leopardov oprezali tudi za enorogimi nosorogi, za zelo redkimi krokodilom podobnimi gaviali in indijskimi rečnimi delfini, za azijskimi sloni in vrsto drugimi prebivalci savane, gozda in rek.
 
Ker se bomo v Nepal podali iz severne Indije, ne bomo izpustili priložnosti obiskati Taj Mahala, verjetno najlepšega spomenika ljubezni na svetu. In ker v vročini najbolj prija kopanje, bomo poleteli še na Goo, kjer se bomo ...
... za konec razvajali na obalah Indijskega oceana :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

 
NEPAL - INDIJA
PODROBNOSTI

SKUPINA

Družina Stanić bomo let. vozovnice kupili ob prvi akciji.

Da se ne bomo preveč gnetli, vabimo v dobro družbo še dve ali tri družine. Potovanje je namenjeno vsem, ki imajo radi prostoživeče živali, kulturne znamenitosti in morje, tako družinam s šolskimi otroki kot tudi prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 10 dni, v celoti prek šolskih počitnic. Lahko priletite tudi dan pred ali za nami. Priporočamo let iz Benetk ali Zagreba v New Delhi

Cene letalskih kart se ponavadi gibljejo od 350€ naprej, odvisno od akcij, zato za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 845 € vključuje pripravo in organizacijo potovanja, slovensko in lokalno vodenje, notranje lete,

vse namestitve z zajtrkom in dva dni vodenega safarija v Nepalu. Cena ne vključuje mednarodne letalske karte, ostale hrane,

ostalih izletov in vstopnin ter dodatnih zavarovanj. 

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravimo z mini busom. Vključena sta tudi dva notranja leta na in z Goe  z letalsko družbo z dobro reputacijo. Spali bomo dvakrat v hotelu s klimo in bazenom, sicer pa v  bungalovih s privatnimi sanitarijami. Namestitve so v  Agri, tik ob naravnem parku Bardia in na plaži Palolem na Goi.

NASVETI

Indijsko vizo (10$) pridobimo vnaprej, nepalsko (30$) pa na meji. Za cepljene proti covidu-19 je obvezen zgolj test, drugih obveznih cepljenj ni.  Potujemo v sezoni z visokimi temperat. in vlago. Za več informacij zahtevaj podroben program po dnevih ali piši na uros@zdruzinovdivjino.com.