top of page
potovanje-ruanda-impale.jpg

RUANDA IN KONGO

V divjino

TRAJANJE: 10 DNI
ODPOTUJE UROŠ
CENA: 1.195€
NE VKLJ. LETALSKIH KART
KDAJ: 29.11. - 8.12.2024
POTOVANJE 15+
RUANDA IN KONGO
OPIS POTOVANJA
Krošnje nad glavami se stresejo, zasliši se pok veje. Temne sence se premikajo v goščavi deževnega gozda. Prepoznate mogočno pojavo in raven adrenalina eksplodira, ko se zagledate v nežne oči srebrnohrbtega.
Vse preostale gorske gorile živijo v džunglah Ruande, Ugande in Konga, kjer je možen tudi obisk nižinskih, Grauerjevih goril, največjih primerkov te družine. Poiskali bomo tudi naše najbližnje sorodnike šimpanze, v savani pa oprezali za levi, nosorogi in sloni. Zvečer nas na obalah jezer pričakajo sončni zahodi, ki kakor da odsevajo
... toplo afriško gostoljubje :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

RUANDA IN KONGO 2024
PODROBNOSTI
PODROBNOSTI

SKUPINA

Odpotuje Uroš, potovanje se izvede ob minimalnem številu 8 potnikov, skupina bo majhna. Namenjeno je odraslim in mladostnikom 15+, ki želite izkusiti pravo Afriko, obiskati  gorile in šimpanze v džungli in živali savane ter imate radi posebno pokrajino in raziskovalni tip potovanja.  Za program pošlji mail na

uros@zdruzinovdivjino.com

DATUM IN LET

Za potovanje potrebuješ deset ali enajst dni, 9 dni na destinaciji.  Priporočamo let v Kigali s KLM,  Brussels ali Turkish Airlines iz Benetk, z Dunaja ali iz Muenchna. Trenutno zelo ugodna cena letalskih kart, med 550-650€. Za pomoč pri nakupu vozovnic piši na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 1.195€ vključuje organizacijo potovanja, slovensko vodenje čez celo potovanje in dodatno lokalno vodenje v Kongu, vse namestitve z zajtrkom ter prevoz v najetih avtih in terencih z obveznimi zavarovanji.

Ne vključuje letalske karte, viz, goriva, ostale hrane, izletov, pristojbin (gorile - 400$), vstopnin in dovolilnic. Doplačilo 1/1 - 245€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Prevažali se bomo v najetih avtih in terencih, ki jih bomo po Ruandi vozili sami (v Kongu imamo vodiča in šoferja) in skupaj prevozili do 1.000 km oz. med 2-5 ur dnevno. Spali bomo v  udobnih guesthousih in lodgih s privatnimi sanitarijami, povečini ob robu nacionalnih parkov ali jezer.

NASVETI

Za vstop je potrebna viza (50$ za Ruando) ter cepljenje proti rumeni mrzlici in viza (100$) za dvodnevni izlet v varni del Konga. Potuje se v prijetni sezoni, z možnostjo občasnih ploh ter s temperaturami čez dan 20 - 25 st. C. Za več informacij ali program piši na uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page