top of page
potovanje-madagaskar-avenija-baobabov.jpg

NA MADAGASKAR

V divjino

Madagaskar je edinstven! Ne samo lemurjev, tudi polovice drugih njegovih živalskih in rastlinskih vrst ne boste našli nikjer drugje.

Edinstvena je tudi pokrajina, od tropskih obal prek deževnega gozda do nadrealno fotogenične avenije baobabov.

In če vam zaupamo, da se med julijem in septembrom ob obalah Madagaskarja zbere na desetine kitov grbavcev, katerih vratolomne skoke bomo opazovali kar s plaže? 

TRAJANJE: 21 DNI
GRAND TOUR VZHOD - ZAHOD -JUG
CENA: 1.595 EUR
NE VKLJUČUJE LET. KART
KDAJ: 24.8. - 13.9.2023
ODPOTUJE UROŠ
indri lemur na veji na madagaskarju
velika rumena vešča z madagaskarja
kit grbavec skače iz morja
potovanje-madagaskar-kameleon.jpg
Fosa v gozdu Kirindy na Madagaskarju
ptica smrdokavra na veji
MADAGASKAR
OPIS POTOVANJA
Madagaskar je četrti največji in eden najbolj raznolikih otokov na svetu. Na naši veliki turi bomo raziskali vse, vzhodno obalo s tropskim otočkom in kiti, osrednji del z deževnimi gozdovi in lemurji, zahodno obalo z avenijo baobabov in turkiznimi obalami ter južni del s kraškimi mizastimi gorami in divjim kopanjem v rekah. Izzive daljših voženj si bomo skrajšali z dvema notranjima letoma, s fotografiranjem edinstvene pokrajine in z obiskom vasic z lokalnimi tržnicami.

Poiskali bomo vse ikonične štirinožne prebivalce deževnega gozda, indrije, sifake in druge lemurje, ogromne Parsonove kameleone, zakamuflirane listnatorepe gekone in fotogenične dolgovrate rilčkarje , a vrhunec doživimo bržkone na morju.
 
Ob obalah Ile Saint Marie med julijem in oktobrom koti mladiče na desetine kitov grbavcev, katerih paritveni obred in učenje vratolomnih skokov iz morja bomo opazovali kar  ...
... s tropskih plaž Indijskega oceana :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
MADAGASKAR 2023
PODROBNOSTI

SKUPINA

Potovanje se potrdi pri desetih prijavljenih sopotnikih. Primerno je za posameznike, pare ali družine z najstniki. Namenjeno vsem, ki imate radi edinstvene živali, posebno naravo, drugačno kulturo in morje, tako prekaljenim popotnikom kot družinam z otroki, ki dobro prenašajo daljše vožnje.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 21 dni, delno ob koncu poletnih počitnic. Priporočamo lete z Air France ali Ethiopian Airlines, iz benetk ali z Dunaja, po ceni, ki se v visoki sezoni giblje med 800-950€. Za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 1.595€ vključuje organizacijo potovanja ter slovensko in lokalno vodenje, vse prevoze s terenskimi vozili z lokalnim šoferjem/vodičem in 19 nočitev, povečini z zajtrkom. Ne vključuje mednarodnega in dveh notranjih letov, vstopnin in pristojbin za nacionalne parke. Doplačilo 1/1 395€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravimo s terenskimi vozili z lokalnim šoferjem-vodičem. Vsaj pet dni daljših premikov (6-8 ur) po slabih cestah in dva kratka notranja leta. Spali bomo v udobnih bungalovih in guesthousih s privatnimi sanitarijami. Namestitve so ob morju ali blizu naravnih parkov.

NASVETI

Vizo (35€, ni vključena) pridobimo vnaprej, drugih omejitev ni. Potujemo v razmeroma suhi sezoni z zmernimi do visokimi temperaturami, pripravljeni na

občasne osvežitve in tri hladnejše noči. Za več

informacij zahtevaj podroben program po dnevih na

uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page