top of page
Potovanje-Madagaskar-Avenija-Baobabov-16-9.jpg

NA MADAGASKAR

V divjino

Madagaskar je edinstven! Ne samo lemurjev, tudi polovice drugih njegovih živalskih in rastlinskih vrst ne boste našli nikjer drugje.

Edinstvena je tudi pokrajina, od tropskih obal prek deževnega gozda do nadrealno fotogenične avenije baobabov.

In če vam zaupamo, da se med julijem in septembrom ob obalah Madagaskarja zbere na desetine kitov grbavcev, katerih vratolomne skoke bomo opazovali kar s plaže? 

TRAJANJE: 20 DNI
GRAND TOUR VZHOD - ZAHOD -JUG
CENA: 1.575 EUR
NE VKLJUČUJE LET. KART
KDAJ: 26.8. - 14.9.2024
ODPOTUJE UROŠ
potovanje-madagaskar-indri.jpg
potovanje-madagaskar-dolgovrati-rilčkar.jpg
potovanje-madagaskar-skok-kita-grbavca-1
potovanje-madagaskar-parsonov-kameleon_e
potovanje-madagaskar-fosa.jpg
potovanje-madagaskar-rajski-muhar.jpg
MADAGASKAR
OPIS POTOVANJA
Madagaskar je četrti največji in eden najbolj raznolikih otokov na svetu. Na naši veliki turi bomo raziskali vse, vzhodno obalo s tropskim otočkom in kiti, osrednji del z deževnimi gozdovi in lemurji, zahodno obalo z avenijo baobabov in turkiznimi obalami ter južni del s kraškimi mizastimi gorami in divjim kopanjem v rekah. Izzive daljših voženj si bomo skrajšali z dvema notranjima letoma, s fotografiranjem edinstvene pokrajine in z obiskom vasic z lokalnimi tržnicami.

Poiskali bomo vse ikonične štirinožne prebivalce deževnega gozda, indrije, sifake in druge lemurje, ogromne Parsonove kameleone, zakamuflirane listnatorepe gekone in fotogenične dolgovrate rilčkarje , a vrhunec doživimo bržkone na morju.
 
Ob obalah Ile Saint Marie med julijem in oktobrom koti mladiče na desetine kitov grbavcev, katerih paritveni obred in učenje vratolomnih skokov iz morja bomo opazovali kar  ...
... s tropskih plaž Indijskega oceana :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
MADAGASKAR 2024
PODROBNOSTI

SKUPINA

Skupina bo štela od min 9 (kolikor je potrebno za izvedbo) do max 15 sopotnikov. Potovanje je primerno jza posameznike, pare ali družine z najstniki. Namenjeno vsem, ki imate radi edinstvene živali, posebno naravo, drugačno kulturo in morje, tako prekaljenim popotnikom kot družinam z otroki, ki dobro prenašajo vožnje.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 21 dni, delno ob koncu poletnih počitnic. Priporočamo lete z Air France ali Ethiopian Airlines, iz Benetk ali z Dunaja, po ceni, ki se v visoki sezoni giblje med 750-900€. Za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 1.575€ vključuje organizacijo potovanja ter slovensko in lokalno vodenje, vse prevoze s terenskimi vozili z lokalnim šoferjem/vodičem in 17 nočitev, povečini z zajtrkom. Ne vključuje mednarodnega in treh notranjih letov, vstopnin in pristojbin za nacionalne parke. Doplačilo 1/1 345€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravimo s terenskimi vozili z lokalnim šoferjem-vodičem. Pet dni daljših premikov (4-6 ur, 1x 9 ur) po slabih cestah in tri kratki notranji leti. Spali bomo v udobnih bungalovih in guesthousih s privatnimi sanitarijami. Namestitve so ob morju ali blizu naravnih parkov.

NASVETI

Vizo (35€, ni vključena) pridobimo vnaprej, drugih omejitev ni. Potujemo v razmeroma suhi sezoni z zmernimi do visokimi temperaturami, pripravljeni na

največ tri hladnejše noči. Za več

informacij zahtevaj podroben program po dnevih na

uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page