top of page
obročkastorepi-maki-madagaskar.jpg

NA MADAGASKAR

Z družino

Madagaskar je edinstven! Ne samo lemurjev, tudi polovice drugih njegovih živalskih in rastlinskih vrst ne boste našli nikjer drugje.

Edinstvena je tudi pokrajina, od fotogenične avenije baobabov do kamnitega gozda iz apnenčastih igel. Od deževnega pragozda do nasadov vanilijie.

In če vam zaupamo, da se julija ob obalah Madagaskarja zbere na stotine kitov grbavcev, ki jih boste opazovali kar s samotne tropske plaže? 

 TRAJANJE: OD 15 DNI 
VODENJE NA DALJAVO
CENA: OD 99 EUR
 
PERSONALIZIRAN PROGRAM
KDAJ: MAJ - NOV 
POLETNE POČITNICE
indri lemur na veji na madagaskarju
velika rumena vešča z madagaskarja
kit grbavec skače iz morja
zelen kameleon na modrem ozadju
Fosa v gozdu Kirindy na Madagaskarju
ptica smrdokavra na veji
MADAGASKAR
OPIS POTOVANJA
Madagaskar je četrti največji otok na svetu in zelo raznolik. Na vašem potovanju boste občudovali zahodno obalo z avenijo baobabov, kamnitim gozdom tsingijev in turkiznim morjem, spoznali lokalne običaje v krajih osrednjega višavja ter na vzhodu raziskali deževne gozdove in se naužili tropskega otoka. Izzive slabe cestne  infrastrukture boste premagovali s terenci, daljše vožnje pa si krajšali s fotografiranjem edinstvene pokrajine.

Poiskali boste vse ikonične štirinožne prebivalce Madagaskarja, indrije, sifake in druge lemurje, ogromne Parsonove kameleone in miniaturne oranžne vodomce ter celo edino zver na otoku, foso.
 
A vrhunec pride vedno na koncu, ob obale Ile Saint Marie se vsako poletje pride parit in kotit mladiče na desetine kitov grbavcev, katerih paritveni obred v obliki impresivnih skokov iz vode boste opazovali kar  ...
... s tropskih plaž Indijskega oceana :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
MADAGASKAR 2023
PODROBNOSTI

SKUPINA

Potovanje je primerno za par, družino ali skupino prijateljev. Namenjeno vsem, ki imajo radi živali, posebno naravo, drugačno kulturo in morje, tako družinam s šolskimi otroki kot prekaljenim popotnikom, ki dobro prenašajo daljše vožnje po počasnih cestah.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 15 - 22 dni, med poletnimi ali jesenskimi počitnicami. Trenutno priporočamo lete z Ethiopian Airlines. Cene

letalskih kart se ponavadi gibljejo med 600-800€. Za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 99€ vključuje osnovno svetovanje in pripravo personaliziranega programa potovanja s priporočenimi ogledi in aktivnostmi. Po dogovoru možna pomoč pri rezervacijah, vzpostavitev kontaktov in celo pomoč v realnem času med samim potovanjem. 

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravite s terenskimi vozili z lokalnim šoferjem-vodičem. Vsaj trije dnevi daljših premikov (6-8 ur).  Spali boste  v bungalovih s privatnimi sanitarijami. Namestitve so ob morju ali blizu naravnih parkov.

NASVETI

Vizo (35€, ni vključena) pridobite vnaprej, drugih omejitev ni. Priporočeno je jemanje antimalarikov.  Potujete v suhi sezoni z zmernimi temperaturami,

pripravljeni na občasne osvežitve.

Za več informacij zahtevaj podroben program po dnevih na

uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page