ile-saint-marie.jpg

NA MADAGASKAR

Z družino

Madagaskar je edinstven! Ne samo lemurjev, tudi polovice drugih njegovih živalskih in rastlinskih vrst ne boste našli nikjer drugje.

Edinstvena je tudi pokrajina, od fotogenične avenije baobabov do kamnitega gozda iz apnenčastih igel. Od deževnega pragozda do nasadov vanilijie.

In če vam zaupamo, da se julija ob obalah Madagaskarja zbere na stotine kitov grbavcev, ki jih boste opazovali kar s samotne tropske plaže? 

 TRAJANJE: 20 DNI 
ODPOTUJEMO: UROŠ, MOJCA IN FILIP 
CENA: 1.550 EUR
 
OTROCI - 40%
KDAJ: 2. - 21.7.2022 
POLETNE POČITNICE
NE VKLJUČUJE LETALSKE KARTE
indri lemur na veji na madagaskarju
velika rumena vešča z madagaskarja
kit grbavec skače iz morja
zelen kameleon na modrem ozadju
Fosa v gozdu Kirindy na Madagaskarju
ptica smrdokavra na veji
MADAGASKAR
OPIS POTOVANJA
Madagaskar je četrti največji otok na svetu in zelo raznolik. Na našem skoraj tritedenskem potovanju bomo občudovali zahodno obalo z avenijo baobabov, kamnitim gozdom tsingijev in turkiznim morjem, spoznali lokalne običaje v krajih osrednjega višavja ter na vzhodu raziskali deževne gozdove in se naužili tropskega otoka. Izzive slabe cestne  infrastrukture bomo premagovali s terenci, daljše vožnje pa si krajšali s fotografiranjem edinstvene pokrajine.
Poiskali bomo vse ikonične štirinožne prebivalce Madagaskarja, indrije, sifake in druge lemurje, ogromne Parsonove kameleone in miniaturne oranžne vodomce ter celo edino zver na otoku, foso.
 
A vrhunec pride vedno na koncu, ob obale Ile Saint Marie se vsako poletje pride parit in kotit mladiče na desetine kitov grbavcev, katerih paritveni obred v obliki impresivnih skokov iz vode bomo opazovali kar  ...
... s tropskih plaž Indijskega oceana :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

 
MADAGASKAR 2022
PODROBNOSTI

SKUPINA

Družina Stanić smo prestavili potovanje lansko potovanje v pričakovanju  odprtja MadagaskarjaDa se ne bomo preveč gnetli, vabimo v dobro družbo še dve ali tri družine. Potovanje je namenjeno vsem, ki imajo radi živali, posebno naravo in morje, tako družinam s šolskimi otroki kot prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 20 dni, med poletnimi počitnicami. Trenutno priporočamo let iz Benetk z Air France ali Turkishem. Cene

letalskih kart se ponavadi gibljejo med 600-800€. Za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena vključuje organizacijo poto-vanja, slovensko in lokalno vodenje, vse namestitve in prevoze s terenskim vozilom. Cena ne vključuje mednarodne letalske karte, hrane in vstopnin. Popust za otroke ob dveh odraslih - 40%. Doplačilo za samostojen avto za dva ali za enoposteljno sobo 450€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravimo s terenskimi vozili z lokalnim šoferjem-vodičem. Vsaj trije dnevi daljših premikov (6-8 ur). Gorivo vključeno v ceni. Spali bomo  v bungalovih s privatnimi sanitarijami. Namestitve so ob morju ali blizu naravnih parkov.

NASVETI

Vizo (35€, ni vključena) pridobimo vnaprej. Priporočeno je jemanje antimalarikov.  Potujemo v suhi sezoni z zmernimi temperaturami,

pripravljeni na občasne osvežitve.

Za več informacij zahtevaj podroben program po dnevih na

uros@zdruzinovdivjino.com.