top of page
potovanje-tanzanija-lev-serengeti.jpg

V TANZANIJO

Z družino

TRAJANJE: 11 DNI
ODPOTUJETA TIJA IN JAKOB
CENA: 1.395€
NE VKLJUČUJE LETALSKIH KART
KDAJ: 23.10. - 2.11.2024
JESENSKE POČITNICE
OTROCI: -25%
TANZANIJA 2024
OPIS POTOVANJA
Tanzanija je sanjska destinacija za ljubitelje prostoživečih živali savane v kombinaciji s turkizno idilo Indijskega oceana, vse skupaj v varni in s kulturo prežeti afriški lepotici. Naše potovanje se začne s stikom s pristno Afriko ob Viktorijinem jezeru, nadaljuje v Serengetiju, najboljšem nacionalnem parku na svetu, s safarijem kot iz dokumentarcev ter se zaključi na zaslepljujočih plažah Zanzibarja.
 
Na safariju bomo v fotoobjektiv ujeli leve, leoparde in geparde, slone, žirafe in povodne konje, noje, orle tajnike in orjaške droplje, hijene in šakale, pavijane in krokodile, topije, kuduje in dikdike in ta seznam sploh nima konca. 
 
Prevažali se bomo v praktičnem terencu z dvižno streho, nastanjeni pa v počitniških hišah sredi savane, kjer nas ob sončnem vzhodu prebudi
 
... smeh hijen, zavijanje šakalov in rjovenje levov ...
"... če naštejemo samo nekatere :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
TANZANIJA 2024
PODROBNOSTI

POTOVANJE

Potovanje je nezahtevno tudi za družine z manjšimi otroki, a razburljivo za slehernega popotnika.  Idealno za vse, ki si želite doživeti safari kot iz National Geographica in tropske plaže Indijskega oceana, tako za družine z otroki 2+ kot za prekaljene popotnike.

DATUM IN LET

Za potovanje potrebuješ 11 dni, od tega je neto 9 polnih dni na destinaciji.  Priporočamo let iz benetk v Dar es Salaam prek Istanbula ali Dubaia.

Cene letalskih kart se trenutno gibljejo med 600-700€. Za pomoč pri nakupu piši uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 1.395€ odr., otr. v spremstvu dveh odr. -25% vključuje 6 nočitev z zajtrkom v guesthousih, 2 polna penziona na safariju, dva dni vodenega safarija z vključenimi tremi obroki in pristojbinami, obisk muzeja lokalnega plemena, voden ogled Stone Towna (UNESCO) in kopenske transferje. Ne vključuje letalskih kart (1x medn. let cca 650€ in 4x notranji leti po skupni ceni cca 200€), drugih obrokov in morebitnih izletov na Zanzibarju. Doplačilo 1/1: 295€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Predvideni štirje notranji leti, od tega dva ultra kratka na otok (20 min), prevozi s safari terenci do in po naravnih parkih, drugi lokalni transferji s kombiji. Na safarijih bomo nastanjeni v udobnih počitniških hiškah, ob jezeru in na morju pa v udobnih guesthousih ali družinskih hotelih, vse s privatnimi sanitarijami.

NASVETI

Vizo se pridobi na letališču (50 USD), cepljenja niso potrebna, priporočen posvet o jemanju antimalarikov na celini.  Potuje se  v prehodni sezoni z možnostjo občasnih ploh, s prijetnimi temperaturami zraka in morja . Za več informacij piši uros@zdruzinovdivjino.com.

ŽIVALI

SERENGETI

Lista želja

Lev-Serengeti.jpg
Lev 
africa-leopard.jpg
Leopard
africa-cheetah.jpg
Gepard
hyena-serengeti.jpg
Lisasta hijena
šakal v tanzaniji
Šakal
potovanje-tanzanija-masajska-žirafa_edit
Masajska žirafa
elephant-serengeti.jpg
Afriški slon
potovanje-tanzanija-povodni-konj.jpeg
Povodni konj
potovanje-tanzanija-modri-gnu.jpg
Modri gnu
potovanje-tanzanija-thomsonova-gazela.jpeg
Tomsonova gazela
potovanje-tanzanija-orjaska-droplja.jpeg
Orjaška droplja
buffalo-serengeti.jpg
Afriški bivol
baboon-serengeti.jpg
Pavijan
ptica tajnik na tleh
Tajnik
54-f-0180128_100629.jpg
Grantova zebra
divja svinja v travi
Bradavičarka
potovanje-tanzanija-južni-talni-kljunorožec.jpeg
Talni kljunorožec
potovanje-Tanzania-Impala.jpeg
Impala
noj teče v savani
Noj
potovanje-tanzanija-lastovicja-zlatovranka-4-5.jpg
Zlatovranka
bottom of page