top of page
potovanje-Peru-Macchu-Picchu (1).jpg

V PERU

Z družino

Peru.  Kamor se nameniš na pohod k ostankom inkovske civilizacije in na prelet čez skrivnostne geoglife, a potem odkriješ amazonski pragozd z orjaškimi vidrami in arami, puščavske oaze, kjer lahko deskaš na sipinah in ocean, kjer si ogledaš pingvine ali plavaš z morskimi levi.

TRAJANJE: 15 DNI
ODPOTUJE UROŠ
CENA: 1.695 EUR
OTROCI: - 25%
NE VKLJUČUJE LET- KART
KDAJ: 23.10. - 06.11.2024
JESENSKE POČITNICE
FOTOGALERIJA
PERU
OPIS POTOVANJA

Peru so beli andski vrhovi med rdečo puščavo in zelenim deževnim pragozdom. Arheološki ostanki starodavnih civilizacij, morski levi in pingvini Pacifika, pohodniške poti skozi dih jemajoče pokrajine, tapirji in tamarinke v divjini amazonskega pragozda, stari običaji avtohtonih plemen, poslastice novoandske kuhinje, začinjene s pisco brandy-jem. 

Naše potovanje bo sestavljeno iz treh delov. Južne pacifiške obale s prestolnico in njeno prefinjeno kulinariko, plavanjem z morskimi levi, rdečimi plažami in oazo sredi puščavskih sipin.

 

Sledi inkovska prestolnica Cusco z arheološkimi vrhunci v Sveti dolini, pohodi na spektakularno goro sedmih barv in k zaslepljujoče turkizni laguni ter z največjo atrakcijo južnoameriške celine in enim od sedmih svetovnih čudes - Macchu Picchu, ki ga bomo ob koncu visoke sezone doživeli v manjši gneči kot sicer.

 

Za konec sledi še en vrhunec, potepanje po amazonskem pragozdu v nacionalnem parku Tambopata, kjer bomo ob jezerih in rekah s čolna oprezali za orjaškimi vidrami, kapibarami in anakondami, v džungli pa za brkatimi tamarinkami, tapirji in, če bomo imeli res, res srečo ...

... za izmuzljivim kraljem džungle - jaguarjem.
PERU 2024
PODROBNOSTI
PODROBNOSTI

SKUPINA

Skupina bo majhna, med 10 (kolikor je potrebno za potrditev potovanja) do max 16 sopotniki, vodil jo bo Uroš. Potovanje iskreno priporočamo vsem, ki imajo radi v narqavo umeščeno kulturno dediščino Inkov, džunglo, živali in pohode po posebni pokrajini, tako družinam s šoloobveznimi otroki kot prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje traja 15 dni, povečini med jesenskimi počitnicami. Priporočamo lete iz Benetk z Air France/KLM, Iberio ali Air Europa. Cene letalskih kart

se gibljejo med 600-900€. Za pravi tajming ali pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 1.695€ vključuje slovensko vodenje, 9 dni najema avta z osnovnimi zavarovanji, transferje s kombijem in čolnom, 9 nočitev z zajtrkom v družinskih hotelih, 3 all-inclusive noči v lodžu sredi Amazonije in pristojbino za NP Tambopata. Ne vključuje mednarodnega in treh (poceni) notranjih letov, ostale hrane, goriva in drugih vstopnin. Otrok v sobi z 2 odr.:  -25%. Dop. 1/1: 365€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravimo z najetimi vozili, ostale pa s tremi notranjimi leti, enkrat s panoramskim vlakom, po džungli pa s čolnom. Spanje v udobnih družinskih hotelih s privatnimi sanitarijami in v imenitnem lodžu sredi amazonskega pragozda.

NASVETI

Viza ali cepljenja niso potrebna. Potuje se ob koncu suhe sezoni z zmernimi temperaturami, pripravljeni na občasne plohe. nekaj kopanja v toplih vrelcih in v džungli, morje je hladno (zato pa ima pingvine).Za več info zahtevaj program na

uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page