top of page
potovanje-Peru-Macchu-Picchu.jpg

V PERU

Z družino

 

Peru.  Kamor se nameniš na pohod k ostankom inkovske civilizacije in na prelet čez skrivnostne geoglife, a potem odkriješ amazonski pragozd z orjaškimi vidrami in arami, puščavske oaze, kjer lahko deskaš na sipinah in ocean, kjer si ogledaš pingvine ali plavaš z morskimi levi.

TRAJANJE: OD 14 DNI
Z VODENJE NA DALJAVO
CENA: OD 99 EUR
PERSONALIZIRAN PROGRAM
KDAJ: MAJ-NOVEMBER
POLETNE POČITNICE
FOTOGALERIJA
PERU
OPIS POTOVANJA

Peru so beli andski vrhovi med rdečo puščavo in zelenim deževnim pragozdom. Arheološki ostanki starodavnih civilizacij, morski levi in pingvini Pacifika, pohodniške poti skozi dih jemajoče pokrajine, tapirji in tamarinke v divjini amazonskega pragozda, stari običaji avtohtonih plemen, poslastice novoandske kuhinje, začinjene s pisco brandy-jem. 

Vaše potovanje bo sestavljeno iz treh delov. Južne pacifiške obale s prestolnico in njeno prefinjeno kulinariko, plavanjem z morskimi levi, rdečimi plažami, oazami sredi puščavskih sipin in skrivnostnimi Nazca geoglifi.

 

Sledi inkovska prestolnica Cusco z arheološkimi vrhunci v Sveti dolini, pohodi na spektakularno goro sedmih barv in k zaslepljujoče turkizni laguni ter z največjo atrakcijo južnoameriške celine in enim od sedmih svetovnih čudes - Macchu Picchu, ki ga boste v postkoronskem obdobju doživeli v manjši gneči kot sicer.

 

Za konec sledi še en vrhunec, potepanje po amazonskem pragozdu v nacionalnem parku Tambopata, kjer boste ob jezerih in rekah s čolna oprezali za orjaškimi vidrami, kapibarami in anakondami, v džungli pa za brkatimi tamarinkami, tapirji in, če boste imeli res, res srečo ...

... za izmuzljivim kraljem džungle - jaguarjem.
PERU 2024
PODROBNOSTI
PODROBNOSTI

SKUPINA

Družina Stanić in še tri družine družine smo julija '21 prepotovali Peru po dolgem in počez. Potovanje iskreno priporočamo vsem, ki imajo radi kulturno dediščino, naravo, živali in pohode po posebni pokrajini, tako družinam s šoloobveznimi otroki kot prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje traja  od 14 dni, najbolje med poletnimi počitnicami. Priporočamo lete iz Benetk z Air France/KLM, Lufthanso ali Iberio. Cene

letalskih kart se v visoki sezoni gibljejo med 700-900€. Za pravi tajming ali pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 99€ vključuje osnovno svetovanje in pripravo personaliziranega programa potovanja z vsemi ogledi in aktivnostmi. Po dogovoru možna pomoč pri rezervacijah, vzpostavitev kontaktov in celo pomoč v realnem času med samim potovanjem. 

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Polovico prevozov opravite z najetimi vozili, dvema ali tremi notranjimi leti, enkrat s panoramskim vlakom, do džungle se pripeljete s kombijem ali letalom, po njej pa s čolnom. Spanje v guesthousih s privatnimi sanitarijami in v "fancy" bungalovih.

NASVETI

Viza ni potrebna, omejitev za vstop ni. Potuje se v suhi sezoni z zmernimi temperaturami, kopanje v toplih vrelcih in v džungli, morje je hladno (zato pa ima pingvine).Za več info zahtevaj program na

uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page