ZIMA 2022-23

NA BORNEO

Načrtuj potovanje

Bi šli snorklat z želvami pred rajsko plažo atola? Ali na vodeni potep po deževnem gozdu Bornea, iskati orangutane in leopardje mačke? Posneti selfie z manto na pristnem koralnem grebenu?

Morda vas mika fotolov na slone in kljunorožce? Ali raziskovanje s čolni po kanalih Kinabatangana in opazovanje  rilčarjev? Imate raje barvne korale pred samotnimi plažami? Samo Borneo je lahko hkrati divjina in tropski raj.

 TRAJANJE: 14 DNI 
VODENJE NA DALJAVO
CENA: OD 99 EUR
 
PERSONALIZIRAN PROGRAM
KDAJ:FEB-NOV 
VSE LETO RAZEN DEC-JAN
BORNEO 2022-23
OPIS POTOVANJA
Naša družina se je v začetku l. 2020 po petih letih vrnila na Borneo. Z razlogom. V džungli prostoživeči orangutani in nosati rilčarji ali koralni grebeni z mantami in ogromnimi želvami, vse na in ob enem velikem otoku. Lahko v dveh državah. Naša destinacija so zaščiteni deževni gozdovi in džungelske reke na malezijskem delu otoka ter koralni grebeni in rajske plaže atola ob indonezijskem delu.
 
Pripravili vam bomo teren, vse organizirano in rezervirano, lokalni vodiči v pripravljenosti.
 
Prevažali se boste s hitrimi čolni in počasnim terenci, nekaj bo kratkih letov. Spali boste v udobnih bungalovih, na plaži ali ob reki. Se kopali na samotnih plažah, raziskovali atol, snorklali, šli na vodene potepe in
 
... plavali z želvami, ki so tako navajene ljudi, da ...
"... si boste z njimi posneli kak selfie :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

 
BORNEO 2022
PODROBNOSTI

POTOVANJE

Lahko vam pripravimo teren za vrhunsko popotovanje po Borneu. Načrt, rezervacije, vodenje na daljavo. Potovanje je namenjeno vsem, ki imajo radi prostoživeče živali in rajsko morje, tako družinam z otroki kot tudi prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 14 dni, kak dan več ali manj, začne in konča se v Kuala Lumpurju. Priporočamo let iz Ljubljane, Benetk ali Dunaja s Turkishem, Emirati ali Qatarjem.

Cene letalskih kart se gibljejo od 650€ naprej, za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 99 € vključuje pripravo 

personaliziranega načrta potovanja. Po dogovoru lahko tudi vodenje na daljavo, nasvete glede mednarodne in notranjih letalskih kart, priporočila za namestitve in transferje, za rečni safari v džungli, za izlete po otokih in druge priporočene aktivnosti.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Predvideni so trije notranji leti z malezijskimi letalskimi družbami z dobro reputacijo. Nekaj premikov z avti, terenci, enkrat z manjšim čolnom. Spi se v  bungalovih, s privatnimi sanitarijami. Namestitve so v naravnih parkih ali na plaži.

NASVETI

Vize ne potrebujete, če niste cepljeni proti koronavirusu, potrebujete test. Potuje se po

koncu deževne sezone, a pripravljeni na občasne osvežitve. Za več informacij si preberi blog, zahtevaj podroben program po dnevih ali piši na uros@zdruzinovdivjino.com.

ŽIVALI BORNEA

Lista želja

dimasti leopard.jpg
Dimasti leopard
pied_hornbill-kinabatangan.jpg
Kljunorožec
orangutan-borneo.jpg
Orangutan
proboscis-monkey-2422094_1920_edited_edi
Rilčar
darren-welsh-bKmy6LM3yKA-unsplash.jpg
Malajski medved
slow-loris_edited.jpg
Počasni loris
cibetovka.jpg
Cibetovka
saltwater-crocodile.jpg
Slanovodni krokodil
horned-toad.jpg
Rogata krastača
jamicarka-danum.jpg
Jamičarka
pigmy-elephant.jpg
Bornejski slon
silvered-leaf-monkey.jpg
Langur
manta-sangalaki.jpg
Manta
leopard-cat.jpg
Leopardja mačka
ramon-vloon-FGFwWTpVzBg-unsplash.jpg
Gibon
turtle.jpg
Morska želva