top of page
potovanje-norveška-aurora-rorbuer
JESENSKE POČITNICE

NA S. NORVEŠKO

V divjino na brzino

TRAJANJE: 6 DNI
ODPOTUJE MOJCA
CENA: 745€
NE VKLJUČUJE LET. KART
OTROCI -100€
KDAJ: 28.10. - 2.11.2024
JESENSKE POČITNICE
SEVERNA NORVEŠKA
OPIS POTOVANJA
Sever Norveške je jeseni ena najboljših destinacij za doživeti severni sij, čudovito pokrajino in orke. Malo turistov in ugodni leti z nizkocenovci. Dan je res krajši, ampak aurora sije ponoči :-)
 
Sever te vznemirljive dežele leži globoko znotraj polarnega kroga, kar pomeni, da tam že od septembra svoj čarobni ples pleše ena najbolj zaželjenih naravnih zanimivosti - aurora borealis, ki je v l. 2024 na svojem 11-letnem vrhuncu. Skušali jo bomo ugledati s terase namenskih namestitev, na robu spektakularnih fjordov in vozeč se po panoramskih cestah.

A to ni vse, v zalivih severne Norveške se vsako leto od srede oktobra naprej zadržujejo ogromne jate slanikov, ki za seboj pritegnejo ...
... kite ubijalce 😮

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
SEVERNA NORVEŠKA
PODROBNOSTI

POTOVANJE

Potovanje je namenjeno tako družinam s šoloobveznimi otroki kot prekaljenim popotnikom. Road trip z vožnjami 2-4h, dva krajša pohoda, izlet s čolnom, veliko severnega sija. Za program pošlji mail na

uros@zdruzinovdivjino.com

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 6 dni, v celoti med jesenskimi počitnicami. Priporočamo nizkocenovne lete, direktne ali s postankom prek Osla, na severno Norveško. Cena kombinacije letalskih kart se giblje od 350€ naprej, za pravi tajming in pomoč pri nakupu vozovnic piši na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 745€ zajema organizacijo potovanja s slovenskim vodenjem, najem avta z osnovnim zavarovanjem (vozimo sami) in štiri nočitve v udobnih družinskih hotelih ali apartmajih, dvakrat z zajtrkom.

Ne zajema letalskih in vozovnic za vlak, ostale hrane, vstopnin  in opcijskega izleta na kite.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Prevažali se bomo z najetim  avtomobilom in skupaj prevozili cca 900 km oz. 2 - 4 ure dnevno. Spali bomo v butičnih hotelih, apartmajih in ribiških hiškah s privatnimi sanitarijami in kuhinjo, kjer si ponekod zvečer skuhamo sami. Čez dan so predvideni hladni obroki.

Nastanitve nudijo aurora razgled  

NASVETI

Za vstop na Norveško je dovolj osebna izkaznica. Jesenske temperature čez dan  0-10 st. C., pripravljeni na občasno snećno ploho in opazovanje aurore v hladnejših nočeh. Za več informacij in program piši na uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page