top of page
potovanje-raja-ampat-sandbank-16-9_edited_edited_edited.jpg

Poto

BRANJA

  • Writer's pictureUroš

Epidemije in potovanja

Je zdaj primeren čas za potovanja? Ne (ma bejž). Nakup letalskih kart v akciji? Niti. Kaj pa načrtovanje? Kratkoročno še to ne, dolgoročno pa seveda, a tudi to brez definirane časovnice.


Najprej en ultra kratkoročen nasvet za vse, ki vas (kot nas) konstantno srbijo pete. Bodimo odgovorni in pomagajmo zajeziti virus. Ostanimo doma, berimo potovalne vodiče, delajmo načrte za boljše čase. Mi smo zaenkrat in zgolj predvidoma "tiger-safari" prestavili s prvomajskih na jesenske počitnice, za naslednje zimske počitnice pa, zaenkrat seveda z vprašajem in le v raziskovalni fazi, načrtujemo Ekvador.


Eden redkih večjih letalskih prevoznikov, ki letijo v svet z ljubljanskega letališča, Turkish Airlines, je trenutno v razvpiti akciji. Sicer cenovno zaenkrat nič posebej drugačni od lanske, ko smo mi na primer kupili karte iz Ljubljane v Kuala Lumpur za manj kot 400€, a vendar dovolj mamljivi, da vandravčki vsaj bežno razmišljamo o njej. Obenem tokrat Turkish ponuja enkrat brezplačno menjavo vozovnice za vse lete do konca letošnjega leta. Torej si enkrat, ponavadi z doplačilom glede na razliko v ceni, lahko premislimo glede destinacije. A to bi verjetno pomenilo, da izbrana destinacija ni primerna za potovanje, ker še niso zajezili epidemije koronavirusa? Torej ni še čas za potovanja. Pika.


Skratka, ko bomo zajezili epidemijo, bo v naših krajih že toplo in takrat bomo lahko spet raziskovali. In če zaključimo optimistično, medtem si bo vsaj naša zemlja malo opomogla, saj bomo z manj letenja občutno zmanjšali tudi naš ogljični odtis.146 views

Comentarios


bottom of page