skupina ljudi na azurni plaži v kostariki

V KOSTARIKO

Z družino

Kostarika je izjemna kombinacija džungle, tropskih plaž, vulkanov, slapov in adrenalinskih doživetij.

Pripravite se na dva oceana in pet nacionalnih parkov. Na fotolov vsaj tridesetih prostoživečih živali. Na hojo čez viseče mostove, drsenje po jekleni vrvi in spuste po slapu naravnega tobogana.

 TRAJANJE
14 DNI 
VODENJE NA DALJAVO
 
NAČRT
od 19€
 

PROGRAM POTOVANJA

KDAJ
OKT-APR
 
ODPRTA ZA POTOVANJA ZDAJ
 
 
KOSTARIKA 2021
OPIS POTOVANJA
Leta 2019 (blog tu)  in 2021 (blog tu) smo bili v Kostariki in se vedno vrnili s tako močnimi vtisi, da smo Kostariko trdno zasidrali med destinacije "Z družino v divjino". Zaradi svetlordečih ar na tropskih plažah, zaradi mravljinčarjev v džungli, zaradi slapov, po katerih se lahko spuščaš in zaradi vulkanov, na katere lahko plezaš. Ter zaradi izjemne naravovarstvene ozaveščenosti Kostaričanov.
 
V Kostariko vas vabimo opazovat prostoživeče živali, raziskovat plaže obdane s tropskim rastlinjem, na viseče mostove v džungli. Vaša destinacija bo vsaj pet naravnih parkov, Corcovado (za NatGeo biotsko najbolj pester kraj na svetu), Tortuguero, Volcan Tenorio, Cahuita in Monteverde, morda pa v program, ker so ravno na ali blizu poti, umestimo še  Manuel Antonio in Arenal.
 
Prevažali se boste v najetih avtih, spali v udobnih guesthousih, včasih z bazenom, a brez izjeme opremljenimi z visečimi mrežami. Nad enim od bungalovov pa ponavadi na drevesu visi lenivka z mladičem, ki je ...
"... tako počasna, da vas tam kar počaka?"

PODROBNOSTI POTOVANJA

 

SKUPINA

Stanićevi smo bili v Kostariki februarja l. 2019 in letos, ko je v Kostariki privlačno malo turizma, a odgovoren pristop do epidemije. Potovanje je

namenjeno vsem, ki imajo radi živali v divjini in toplo morje,

družinam s šolskimi otroki in

prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Priporočamo letalske karte Benetke - San Jose z AF/ KLM, ki so fleksibilne (brezplačna menja-

va leta). Sicer pa z Iberio ali  Lufthanso. Trenutne cene se gibljejo okrog 450€, dobra cena je vse do 600 €. Za pomoč pri  naku-pu pokliči 051 687 373 ali piši na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Za orientacijo, cena našega potovanja je bila 985€, vključujoč pripravo programa, organizacijo

potovanja in slovensko vodenje,  namestitve in najem terenca.

Letalska vozovnica, hrana, gorivo in opcjski izleti ali vstopnine niso všteti. Cene programov za individualna potovanja  od 19€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Prevažali se boste v najetih av- 

tomobilih. Cena vključuje najem z vsemi obveznimi zavarovanji. Približni stroški goriva na avto so

100€. Spali boste v guesthousih in bungalovih, s privatnimi  sani-tarijami. Namestitve so ali ob  naravnih parkih ali blizu morja.

NASVETI

Viza ni potrebna, priporočil glede cepljenj ni. Covid-19 test ni zahtevan, potrebno pa je dodatno zdravstveno zavarovanje. Dežela je varna z odgovornim pristopom do epidemije. Potuje se v sušni sezoni. Za več informacij zahtevaj podroben program po dnevih ali piši na uros@zdruzinovdivjino.com.