obročkastorepi-maki.jpg

NA MADAGASKAR

Z družino

Madagaskar je edinstven! Ne samo lemurjev, tudi polovice drugih njegovih živalskih in rastlinskih vrst ne boste našli nikjer drugje.

Edinstvena je tudi pokrajina, od fotogenične avenije baobabov do kamnitega gozda iz apnenčastih igel. Od deževnega pragozda do nasadov vanilijie.

In če vam zaupamo, da se julija ob obalah Madagaskarja zbere na stotine kitov grbavcev, ki jih boste opazovali kar s samotne tropske plaže? 

 TRAJANJE: 20 DNI 
ODPOTUJEMO: UROŠ, MOJCA IN FILIP 
CENA: 1.470 EUR
 
NE VKLJUČUJE LETALSKE KARTE
KDAJ: 29.6. - 18.7.2021 
POLETNE POČITNICE
MADAGASKAR
OPIS POTOVANJA
Madagaskar je četrti največji otok na svetu in zelo raznolik. Na našem skoraj tritedenskem potovanju bomo občudovali zahodno obalo z avenijo baobabov, kamnitim gozdom tsingijev in turkiznim morjem, spoznali lokalne običaje v krajih osrednjega višavja ter na vzhodu raziskali deževne gozdove in se naužili tropskega otoka. Izzive slabe cestne  infrastrukture bomo premagovali s terenci, daljše vožnje pa si krajšali s fotografiranjem edinstvene pokrajine.
Poiskali bomo vse ikonične štirinožne prebivalce Madagaskarja, indrije, sifake in druge lemurje, ogromne Parsonove kameleone in miniaturne oranžne vodomce ter celo edino zver na otoku, foso.
 
A vrhunec pride vedno na koncu, ob obale Ile Saint Marie se vsako poletje pride parit in kotit mladiče na desetine kitov grbavcev, katerih paritveni obred v obliki impresivnih skokov iz vode bomo opazovali kar  ...
... s tropskih plaž Indijskega oceana :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

 
MADAGASKAR 2021
PODROBNOSTI

SKUPINA

Družina Stanić imamo  vozovnice v žepu, tako da je potovanje zagotovljeno. Da se ne bomo preveč gnetli, vabimo v dobro družbo še dve družini. Potovanje je namenjeno vsem, ki imajo radi prostoživeče živali, naravne znamenitosti in morje, tako družinam s šolskimi otroki kot tudi prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 20 dni, med poletnimi počitnicami. Trenutno priporočamo let iz Benetk z Air France. Cene

letalskih kart se ponavadi gibljejo med 600-800€, trenutno pa le 450€. Za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena vključuje organizacijo poto-vanja, slovensko in lokalno vodenje, vse namestitve in prevoze s terenskim vozilom. Cena ne vključuje mednarodne letalske karte, hrane in vstopnin. Popust za otroke ob dveh odraslih - 50%. Doplačilo za samostojen avto za dva ali za enoposteljno sobo 450€.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravimo s terenskimi vozili z lokalnim šoferjem-vodičem. Vsaj trije dnevi daljših premikov (7-8 ur). Gorivo vključeno v ceni. Spali bomo  v bungalovih s privatnimi sanitarijami. Namestitve so ob morju ali blizu naravnih parkov.

NASVETI

Vizo (35€, ni vključena) pridobimo vnaprej. Priporočeno je jemanje antimalarikov.  Potujemo v suhi sezoni z zmernimi temperaturami

pripravljeni na občasne osvežitve.

Za več informacij zahtevaj podroben program po dnevih ali piši na uros@

zdruzinovdivjino.com.

TVOJI NASLEDNJI KORAKI
ZDVD-LOGO-levcek_bel.png
  • Facebook
  • Instagram Social Icon

Naroči se na e-novice iz divjine

© 2020 by Z družino v divjino

Ljubljana |  Sežana | Slovenija