top of page
potovanje-indonezija-walakiri.jpg

V INDONEZIJO

Z družino

Sumba & Komodo

Sumba, eden zadnjih neodkritih biserov in najjužnejši indonezijski otok daleč od turizma skriva osupljive obale z dramatičnimi pečinami, valovite savanske hribčke s slapovi med riževimi polji ter s slamo krite vasice s starodavnimi  animističnimi običaji.

In če vam zaupamo, da vas le kratek let loči od zmajskih varanov na Komodu in fotogeničnih templjev na Baliju?

TRAJANJE: 15 DNI
VODENJE NA DALJAVO
CENA: OD 129 EUR
ZA PERSONALIZIRAN PROGRAM
KDAJ: APRIL - OKTOBER
POLETNE POČITNICE
INDONEZIJA
OPIS POTOVANJA
Vaša morska dogodivščina na treh indonezijskih otokih se bo pričela na Baliju, ki ima edini mednarodno letališče in mednarodni vajb. A tam se boste skušali naužiti predvsem slikovitih templjev med riževimi polji in sončnih zahodov na dramatičnih pečinah, obogatenimi z lokalnimi plesi in cvetovi hibiskusa.

Osrednji cilj potovanja bo Sumba, pristni otok, ki se začuda šele sramežljivo odpira turizmu, čeprav ponuja dih jemajoče plaže, turkizne morske lagune in skrite slapove za divje kopanje, riževa polja in valovite hribčke za fotografiranje ter starodavno kulturo, ki se odraža v tipičnih slamnatih hiškah z visokimi strehami, monolitskimi grobovi in barvnimi tkaninami.

 
Potovanje boste zaključili s križarjenjem med otočki ob obalah Floresa, se povzpeli na ikonične razgledne točke, poležavali na plažah z roza peskom, iskali mante med živopisanimi koralnimi grebeni in obiskali Komodo z orjaškimi varani ...
... ki zgledajo kot kakšni zmaji :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
INDONEZIJA
PODROBNOSTI

POTOVANJE

Potovanje je namenjeno vsem, ki imate radi naravo, fotogenične točke (pomislite na plešoča drevesa v morju), pristni stik z lokalnim prebivalstvom in njihove kulturne običaje ter tropsko morje, tako družinam s šoloobveznimi otroki kot tudi prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 14-16 dni, najbolje med poletnimi počitnicami. Priporočamo let v Denpasar, Jakarto ali Kuala Lumpur. Cena medn. letalske karte se giblje med 550 - 750€, trije kratki notranji leti pa skupaj do 300€. Za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena 129€ vključuje kratek svetovalni pogovor in posledični personaliziran program z načrtom poti in vso logistiko, lokacijami namestitev in predlaganimi aktivnostmi. Za bolj kompleksen program ali pomoč pri rezervacijah je cena po dogovoru. Možno tudi vodenje na daljavo, z Whatsapp podporo v realnem času.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Glavnino prevozov opravite z najetim vozilom s šoferjem in tremi notranjimi leti. Spali boste v udobnih guesthousih in  bungalovih s privatnimi sanitarijami, eno ali dve noči lahko tudi na manjši ladji.  Namestitve ob nacionalnih parkih, na plaži in sredi morja :-)

NASVETI

Indonezijsko vizo (35$) pridobite ob prihodu. Potuje se v sušni in topli sezoni, z malo dežja. Obveznih cepljenj ni, na Sumbi priporočeno jemanje antimalarikov. Za več informacij zahtevaj podroben program po dnevih ali piši na uros@zdruzinovdivjino.com.

bottom of page