parrot-2796766_1920.jpg

V PERU

Z družino

 

Peru.  Kamor se nameniš na pohod k ostankom inkovske civilizacije in na prelet čez skrivnostne geoglife, a potem odkriješ amazonski pragozd z orjaškimi vidrami in arami, puščavske oaze, kjer lahko deskaš na sipinah in ocean, kjer si ogledaš pingvine ali plavaš z morskimi levi.

 TRAJANJE: 15 DNI 
VODENJE NA DALJAVO
CENA: od 49 EUR
 
PERSONALIZIRAN PROGRAM
KDAJ: 4. - 20.8.2021 
POLETNE POČITNICE
PERU
OPIS POTOVANJA

Peru so beli andski vrhovi med rdečo puščavo in zelenim deževnim pragozdom. Arheološki ostanki starodavnih civilizacij, morski levi in pingvini Pacifika, pohodniške poti skozi dih jemajoče pokrajine, tapirji in tamarinke v divjini amazonskega pragozda, stari običaji avtohtonih plemen, poslastice novoandske kuhinje, začinjene s pisco brandy-jem. 

Potovanje bo sestavljeno iz treh delov. Južne pacifiške obale s prestolnico in njeno prefinjeno kulinariko, plavanjem z morskimi levi, rdečimi plažami, oazami sredi puščavskih sipin in skrivnostnimi Nazca geoglifi.

 

Sledi inkovska prestolnica Cusco z arheološkimi vrhunci v Sveti dolini, pohodi na spektakularno goro sedmih barv in k zaslepljujoče turkizni laguni ter z največjo atrakcijo južnoameriške celine in enim od sedmih svetovnih čudes - Macchu Picchu, ki ga bomo v postkoronskem obdobju doživeli v petkrat manjši gneči kot sicer.

 

Za konec sledi še en vrhunec, šestdnevno potepanje po amazonskem pragozdu v nacionalnem parku Manu, kjer bomo obiskali avtohtono pleme Matsigenka, ob jezerih in rekah s čolna oprezali za orjaškimi vidrami, kapibarami in anakondami, v džungli pa za brkatimi tamarinkami, tapirji in, če bomo imeli res, res srečo ...

  ...
... za izmuzljivim kraljem džungle - jaguarjem.

PODROBNOSTI POTOVANJA

 
PERU 2021
PODROBNOSTI

SKUPINA

Družina Stanić in še tri družine družine smo julija prepotovali Peru po dolgem in počez. Potovanje je namenjeno vsem, ki imajo radi živali, kulturno dediščino in pohode po posebni pokrajini, tako družinam s šolskimi otroki kot prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 15 dni, med poletnimi počitnicami. Trenutno priporočamo let iz Benetk z Air France. Cene

letalskih kart, ki se ponavadi gibljejo med 600-800€, so trenutno le okrog 450€. Za pomoč pri nakupu vozovnic piši  na uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena vključuje organizacijo poto-vanja in vodenje na daljavo, v skladu z ravnijo samostojnosti odprave Cena personaliziranega programa od 49€ naprej, polnega vodenja na daljavo z rezervacijami transferjev, namestitev in aktivnosti ter z vključeno stalno dostopnostjo prek Whatsappa pa od 99€ naprej.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Polovico prevozov opravimo z najetimi vozili, dvema ali tremi notranjimi leti, dvakrat s panoramskim vlakom, do džungle se pripeljemo s kombijem, po njej pa s čolnom. Spanje v guesthousih s privatnimi sanitarijami in v "fancy" bungalovih.

NASVETI

Viza ni potrebna, trenutno le hitri protikoronski test. Anti covid ukrepi so podobni kot doma. Potujemo v suhi sezoni z zmernimi temperaturami,

kopanje v toplih vrelcih in v džungli. Za več info

zahtevaj podroben program na

uros@zdruzinovdivjino.com.