top of page
potovanje-raja-ampat-sandbank-16-9_edited_edited_edited.jpg

Poto

BRANJA

  • Writer's pictureUroš

Potovanja in plaže - naš izbor TOP 10

Prelet čisto sveže publikacije "Lonely Planet: 100 of the World’s Most Incredible Beaches" nas je spodbudil k razmisleku, katere plaže so najbolj zaznamovale naša potovanja v vseh teh popotniških letih. Obenem smo ugotovili, da si z največjim založnikom potovalnih publikacij, poleg nekaterih lokacij, delimo tudi podoben pristop k izboru. V spodnjem seznamu si preberite in oglejte, kaj vse lahko še poleg belega peska in turkizne vode uvrsti plažo med najboljše "Z družino v divjino" plaže na svetu:

človek stoji v turkiznem morskem zalivu pred serijo bungalovov

1. NUS - RAJA AMPAT (Indonezija)

Vse plaže na oddaljenem indonezijskem arhipelagu Raja Ampat vodijo do barvitih koralnih grebenov. Verjetno najboljših na svetu. Nus k temu doda še neverjetno bleščeč zaliv, ki ga je potrebno preplavati na poti do koral.


dekle v turkiznem morju opazuje morska leva

2. CERRO BRUJO - GALAPAGOS (Ekvador).

Skoraj na vseh plažah na Galapaških otokih lahko opazuješ legvane, želve in morske pse. A le na Cerro Brujo se lahko s slednjimi igraš sredi plaže neverjetnih barvnih odtenkov.


zeleno moder peščen zaliv iz zraka

3. BALANDRA - BAJA CALIFORNIA (Mehika)

Plaže na Kalifornijskem polotoku so med najlepšimi v Mehiki in to ni skromen kompliment. A Balandra je iz neke druge lige, zaslepljujoče turkizen zaliv le dvajset minut vožnje od la Paza, enega najbolj privlačnih mehiških mest.


turkizna morska laguna iz zraka

4. WEEKURI - SUMBA (Indonezija)

Predstavljajte si morsko laguno, z dnom iz belega peska, nad njim zaplata alg v obliki srca in ob robu skakalnica z lokalnimi otroki. Vse to na otoku, ki še ne pozna turizma.


plavolaso dekle s plaže opazuje kita v morju

5. SAMBATRA - ILE AUX NATTES (Madagaskar)

Kje na svetu lahko po kopanju v tropskem morju obležiš v belem pesku, počakaš sončni zahod in opazuješ ogromne kite grbavce v družbi razposajenih mladičev?!


skupina ljudi z dvignjenemi rokami pozira na plaži pod palmo ob sončnem zahodu

6. KENDWA - ZANZIBAR (Tanzanija)

Ni lepšega zaključka kopalnega dne na peščeni plaži, kot opazovanje sončnega zahoda, po možnosti s koktejlom v roki. In na tanzanijski Kendwi smo doživeli verjetno najbolj žareče sončne zahode kjerkoli.


fant se igra s kokosom na peščeni plaži ob tropskem morju

7. MARATUA - BORNEO (Indonezija)

Kako zveni tole: zasebna plaža, z nasadom kokosovih palm, na samotnem, koralnem atolu sredi Celebeškega morja, v katerem mrgoli želv, majhnih morskih psov in mant?


dronski posnetek para na peščeni plaži s palmo

8. COCALITO - DRAKE BAY (Kostarika)

Kljub temu, da Cocalitova rjava mivka ni tako vabljiva kot bel pesek vseh prej izbranih plaž, pa so toliko bolj očarljivi tukani in predvsem ogromne svetlordeče are, ki jih v bližnjih datljevih palmah lahko opazuješ kar iz toplega tropskega morja.


moški in ženska si podajata nogometno žogo na peščeni plaži

9. COPACABANA - RIO DE JANEIRO (Brazilija)

Na katerikoli brazilski plaži lahko opazuješ izvrstno nogometno tehniko, tako fantov kot deklet. A le z mehke mivke Copacabane te le kratek skok loči od hrama pravega nogometa - Maracane.


dronski posnetek morske lagune obdane z vulkanskimi kamninami

10. PONTA DA FERRARIA - AZORI (Portugalska)

Posebnost te morske lagune na vulkanski plaži je, da je voda tudi v hladnejših mesecih naravno ogreta od vročih vulkanskih kamnin.


Če ne želiš zamuditi naslednjih popotniških zapisov, se lahko na e-novice prijaviš tukaj.



bottom of page