top of page
85-P1001627.JPG
JESENSKE POČITNICE

V TANZANIJO

Z družino

TRAJANJE: 9 DNI
SAFARI IN MORJE 
CENA: 1.185€
OTROCI*: 985€
NE VKLJUČUJE LETALSKIH KART
KDAJ: 28.10. - 5.11.2023
JESENSKE POČITNICE
potovanje-Tanzanija-Lev-Serengeti.jpg
afriški slon z razprtimi uhlji
afriški leopard leži na veji v serengetiju
potovanje-ruanda-lastovičja-zlatovranka.jpg
dve zebri na travi v parku serengeti
črnobela gvereza na veji v parku serengeti
TANZANIJA 2023
OPIS POTOVANJA
Tanzanija je sanjska destinacija za ljubitelje prostoživečih živali savane v kombinaciji s turkizno idilo Zanzibara, vse skupaj v varni in s kulturo prežeti afriški lepotici. Naše potovanje se začne s stikom s pristno Afriko ob Viktorijinem jezeru, nadaljuje v naravnem parku - Serengetiju, s safarijem kot iz dokumentarcev  ter se zaključi na zaslepljujočih plažah Zanzibarja.
 
Medtem ko tudi na Zanzibarju lahko najdemo endemične rdeče gvereze, sejšelske želve velikanke ali delfine, pa bomo vrhunec opazovanj živali doživeli v Serengetiju. V fotoobjektiv poiščemo leve, leoparde in geparde, slone in žirafe, noje, orle tajnike in orjaške droplje, hijene in šakale, pavijane in črnobele gvereze, topije, kuduje in dikdike ter krokodile in povodne konje in še in še.
 
Prevažali se bomo v praktičnem terencu z dvižno streho, notranja leta bosta kratka. Spali bomo v udobnih guesthousih blizu najlepših plaž in v počitniških hišah sredi savane, se kopali v Indijskem oceanu in domov prinesli ...
 
... spominsko kartico polno 🦁, 🐘 in 🦒
"... če naštejemo samo nekatere :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
TANZANIJA 2023
PODROBNOSTI

SKUPINA

V skupini nas bo za dva terenca. Potovanje je nezahtevno, a razburljivo.  Idealno za vse, ki imate radi prostoživeče živali in rajsko morje, tako družinam z otroki kot tudi prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje traja skupaj 10 dni. Priporočamo let prek Dubaja, Istanbula, Dohe ali Addis Abebe v Dar es Salaam ali na Zanzibar.

Cene letalskih kart se gibljejo med 600-700€. Za pomoč pri nakupu piši uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Cena vključuje organizacijo potovanja, slovensko in lokalno vodenje, vse namestitve (otok, park in vmes), 3D/2N all-inclusive safari (z vsemi taksami in vsemi obroki) in kopenske transferje. Cena ne vključuje letalskih kart, ostale hrane in morebitnih ostalih izletov.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Predvideni dva ali trije kratki notranji leti, prevozi s safari terenci do in po naravnih parkih, drugi lokalni transferji s kombiji. Na Zanzibarju bomo nastanjeni v  udobnih guesthousih, na safarijih pa v počitniških hišicah, vse s privatnimi sanitarijami.

NASVETI

Vizo se pridobi na letališču (50 USD), kovid cepljenje in test nista več pogoj, priporočeno jemanje antimalarikov na celini.  Potuje se ob koncu sušne sezone, s prijetnimi temperaturami zraka in morja . Za več informacij piši uros@zdruzinovdivjino.com.

ŽIVALI

ŽIVALI TANZANIJE

Lista želja

Lev-Serengeti.jpg
Lev
šakal v tanzaniji
Šakal
žirafa v nacionalnem parku serenget
Žirafa
Black_and_white_colobus_monkey.jpg
Gvereza
africa-leopard.jpg
Leopard
črni nosorog v kraterju ngorongoro
Črni nosorog
buffalo-serengeti.jpg
Bivol
baboon-serengeti.jpg
Pavijan
africa-cheetah.jpg
Gepard
elephant-serengeti.jpg
Afriški slon
54-f-0180128_100629.jpg
Zebra
noj teče v savani
Noj
hyena-serengeti.jpg
Hijena
povodni konj na travi
Povodni konj
divja svinja v travi
Bradavičarka
ptica tajnik na tleh
Tajnik
bottom of page