top of page
Lev-Tanzanija-2019.jpg

V TANZANIJO

Načrtuj potovanje 

OD 10 DNI
S TOP SAFARIJEM 
CENA: OD 99€
ZA PERSONALIZIRAN PROGRAM
KDAJ: JUN-MAR
KADARKOLI RAZEN APR-MAJ
gepard v savani serengetija  tanzaniji
afriški slon z razprtimi uhlji
afriški leopard leži na veji v serengetiju
črni nosorog se pase v parku ngorongoro
dve zebri na travi v parku serengeti
črnobela gvereza na veji v parku serengeti
TANZANIJA 2023-24
OPIS POTOVANJA
Tanzanija je sanjska destinacija za ljubitelje prostoživečih živali savane v kombinaciji s turkizno idilo Zanzibara ali Mafie, vse skupaj v varni in s kulturo prežeti afriški lepotici. Vaše potovanje se začne s polnjenjem baterij sredi Indijskega oceana, nadaljuje v naravnem parku, ki je pojem safarija, doseže vrhunec s spustom v dih jemajoči krater z največjo koncentracijo zveri na svetu ter se zaključi s kakim koktejlom na zaslepljujočih plažah Zanzibarja.
 
Medtem ko tudi na Zanzibarju lahko najdemo endemične rdeče gvereze (kolobus opice), sejšelske želve velikanke ali delfine, pa boste vrhunec opazovanj živali doživeli v Serengetiju in Ngorongoru. V fotoobjektiv boste iskali leve, leoparde in geparde, slone in žirafe, noje, orle tajnike in orjaške droplje, hijene in šakale, pavijane in črnobele gvereze, topije, kuduje in dikdike ter krokodile in povodne konje.
 
Lokalni angleškogovoreči šofer-vodič vas bo prevažal v praktičnih terencih z dvižno streho, nekaj bo kratkih letov. Spali boste v udobnih guesthousih blizu najlepših plaž ali v počitniških hišah sredi savane, se kopali v Indijskem oceanu, in domov prinesli ...
 
... spominsko kartico polno 🦁, 🐘 in 🦒
"... če naštejemo samo nekatere :-)

PODROBNOSTI POTOVANJA

PODROBNOSTI
TANZANIJA 2023-24
PODROBNOSTI

SKUPINA

Potovanje je zelo enostavno za izvedbo. Minimalna skupina sta dva, še bolje pa štiri do šest potnikov (en safari džip). Idealno za vse, ki imate radi prostoživeče živali in rajsko morje, tako družinam s šolskimi otroki kot tudi prekaljenim popotnikom.

DATUM IN LET

Potovanje naj traja skupaj vsaj 9-10 dni. Trenutno priporočamo lete iz Benetk ali Dunaja na katerokoli tanzanijsko mednarodno letališče. Cene letalskih kart se za začetek poletja gibljejo okrog 600€. Za pomoč pri nakupu piši uros@zdruzinovdivjino.com

CENA

Personaliziran načrt potovanja od 99€ naprej. Za ceno od 1.000€ naprej na osebo si lahko uredite organizacijo potovanja, 2x notranji let, vse namestitve (otok in park), 3D/2N all-inclusive safari (z lokalnim vodnikom, vsemi taksami in obroki). Okvirna ocena ne vključuje med.letalske karte, ostale hrane in morebitnih ostalih izletov.

PREVOZI IN

NAMESTITVE

Predvideni dva ali trije kratki notranji leti, prevozi s safari terenci do in po naravnih parkih, drugi lokalni transferji s kombiji. Na Zanzibarju ali na Mafii boste nastanjeni v  udobnih guesthousih, na safarijih pa v počitniških hišicah, vse s privatnimi sanitarijami.

NASVETI

Vizo se pridobi na letališču (50 USD), omejitev za vstop in obveznih cepljenj ni, na celini priporočeno razmisliti o jemanju antimalarikov.  Potuje se v sušni sezoni, povprečna temp. zraka in morja 28 st. C. Za več informacij piši na uros@zdruzinovdivjino.com.

ŽIVALI

ŽIVALI TANZANIJE

Lista želja

Lev-Serengeti.jpg
Lev
šakal v tanzaniji
Šakal
žirafa v nacionalnem parku serenget
Žirafa
Black_and_white_colobus_monkey.jpg
Gvereza
africa-leopard.jpg
Leopard
črni nosorog v kraterju ngorongoro
Črni nosorog
buffalo-serengeti.jpg
Bivol
baboon-serengeti.jpg
Pavijan
africa-cheetah.jpg
Gepard
elephant-serengeti.jpg
Afriški slon
54-f-0180128_100629.jpg
Zebra
noj teče v savani
Noj
hyena-serengeti.jpg
Hijena
povodni konj na travi
Povodni konj
divja svinja v travi
Bradavičarka
ptica tajnik na tleh
Tajnik
bottom of page